Information

Sommaren 2010 kom Camela Leierths efterlängtade solodebut "Time heals nothing", fylld av lågmäld countryrock om saknad, ånger och hopplös kärlek. Albumet mottogs med öppen famn och Dagens Nyheter skrev "imponerande på ett sätt som få popdebutanter tillåts vara idag, fullt av storslaget arrangerade vemodsballader med stråkar och stort känslodarr".

Inför solodebuten gjorde Camela sin andra turné tillsammans med Kent och hennes insats höjdes till skyarna av en ening nordisk kritikerkår. Camela har inte bara turnerat med Sveriges största rockband, hon sjunger även på två av deras låtar, "Vy från ett luftslott" och "Generation ex".

På 90-talet var Camela Leierth en av Sveriges mest lovande stjärnor. Hon var en it-girl med tidig modellkarriär som fick lockande erbjudanden från amerikanska och brittiska skivbolag. Det lovades lycka och framgång, bara hon var villig att ändra på sig efter deras recept. Men Camela valde att istället vara sann mot sig själv och gick sin egen, lite krokiga väg.

I slutet av 90-talet befann sig Camela mitt i den oerhört kreativa svenska musikscenen tillsammans med sitt band Dead Starlet. 1998 kom deras skiva "Passion for unhappiness" och Aftonbladets Per Bjurman konstaterade att det var "Årets intressantaste svenska debut".

På 00-talet fokuserade Camela främst på att skriva musik, både här hemma i Sverige men även i USA, Japan och Tyskland. Bland annat skrev hon musik till filmen "Smala Sussie" och en rad uppmärksammade reklamfilmer. När decenniet närmade sig sitt slut bestämde hon sig för att ta solosteget fullt ut, vilket vi idag är många som tackar henne för.

Genre